Robert Belger (1969) begon zijn loopbaan als haematologisch analist,Robert Belger NLP trainer deed daarna milieukunde, werd toezichthouder en ontwikkelde zich door naar de rol van teamleider die hij een aantal jaar vervulde. In deze periode ligt de oorsprong van zijn interesse voor het welzijn van anderen. Daar waar ervaringen uit zijn jeugd hadden hem geleerd dat ‘vechten’ een goede strategie was om te overleven ontdekte hij langzaam dat het helpen van mensen hem veel meer voldoening bracht.

Daarom koos hij in 2014 voor een radicale draai in zijn leven: hij volgde een opleiding tot professioneel coach, vertrok bij zijn werkgever en begon voor zichzelf (BelgerCoaching). Tijdens de coachopleiding volgde hij een 3-daagse introductie Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Daardoor ‘gegrepen’ volgde hij de NLP Practitioner, de NLP Master Practitioner en de NLP Trainersopleiding. Sindsdien leeft Robert zijn missie: het helpen van mensen om beter om te gaan met de tegenslagen en uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in hun leven. Dat doet hij in de vorm teamtrainingen, NLP opleidingen en individuele coaching.

Robert voelt zich het lekkerst als hij tussen de mensen staat en hij de interactie kan aangaan en energie kan voelen. Dat geeft hem de inspiratie en energie om mensen te ondersteunen in het beste in zichzelf naar boven te halen. Zo krijgen ze méér begrip en zelfinzicht. En als ze gaan begrijpen hoe het werkt bij henzelf, begrijpen ze ook hoe het werkt bij anderen. Dat is de basis die nodig is om verbinding te kunnen maken met anderen wat leidt tot betere onderlinge relaties, meer voldoening en succes!
‘Geloof niet alles wat je denkt’ en ‘Waanzin is steeds hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten’ zijn twee van Roberts favoriete NLP uitspraken.

Robert is gecertificeerd coach en internationaal gecertificeerd NLP trainer.