Geen categorieDe kracht van NU - Stateless Mind 1

Stateless Mind, de kracht van NUDe kracht van NU - Stateless Mind 2

Bij het computerprogrammeren bestaat een begrip ‘stateless protocol’. Dit protocol zorgt ervoor dat elk verzoek als een onafhankelijke nieuwe verzoek wordt behandeld, zonder herinnering aan eerdere verzoeken. In sommige opzichten een dit zeer beperkend protocol, maar op een andere manier is het is een geweldige manier om om te gaan met een ton van verzoeken.

Stel je voor dat je als coach met duizenden aanvragen per dag te maken hebt en meer dan honderden cliënten behandeld, dan zou je alleen al gek worden van het bijhouden van het klantenbestand, waarin alle aanvragen bijgehouden moeten worden.

Dit is wat we in ons leven doen. Wij zijn voortdurend bezig met verwerken van informatie, frustraties, ideeën, spanningen, wensen, behoeften, e.d.. Ons brein krijgt op deze manier vele duizenden verschillende verzoeken per dag.

Met ieder e-mailbericht dat we lezen en versturen, ieder gesprek dat we voeren, ieder tekstbericht ontvangen of verzenden, ieder geopende tabblad in onze internet browser, iedere interactie met een andere persoon, iedere taak die we plannen, doen of zelfs uitstellen gebruiken we ons brein tot we uiteindelijk hiervan overbelast geraken. Steeds vaker wordt de term ‘information overload’ genoemd.

Stel je voor dat je al je eerdere verzoeken zou vergeten en weg zou ebben in de ether.

Stel je voor dat er geen last was van duizenden verzoeken en interacties in je gedachten,

Stel je voor dat dit alles weg zou zijn en je iedere dag met een schone lei begint,

Wat zou die schone lei voor een gevoel geven?

Hoe zou het dan zijn om een volgende taak aan te pakken, te communiceren met de volgend persoon, om te lopen naar de volgende plaats, zonder dat iets je naar beneden drukt, zonder je iets aan te trekken van je gedachten?

Alleen deze taak, of alleen deze persoon, of alleen deze actie, enkel nu dit moment. Er zou niets anders zijn dan alleen dat moment. Het zou je gehele universum zijn, het zou je geheel vervullen en daarna zal het weer geheel weg zijn! En het volgende moment is wat er is, en ook dat zou verdwijnen.

Dit is een ‘Stateless Mind’

Leer alle momenten los te laten en ervaar dit moment, NU! Maak ieder huidig moment tot dat wat er is. Als je een nog eerder verzoek aanvoelt of ervaart, of een eerdere gedachten hebt laat die gaan en geniet van het nieuwe moment dat zich NU aandient.

Dit is de ‘Stateless Mind’ praktijk en als het mislukt, laat dat dan gaan en begin opnieuw met alle mogelijkheden van leegte, met alle mogelijkheden van het NU.

Warme groet,

Raymond

Naar een blog van Leo Babauta

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.