Trainer Angelique de Groot

Voor mij persoonlijk hebben de NLP opleidingen Practitioner en Master Practitioner enorm veel inzichten gegeven. In wie ik ben, waar ik sta en voornamelijk in wat ik doe en wat ik daarmee creëer. Ik heb altijd geloofd dat ik daar zelf verantwoordelijk voor ben. Wat NLP mij geeft is de verdieping in alles waar ik naar op zoek was en ben. Het heeft mij laten zien wat mijn angsten zijn, deze onder ogen te komen en in mijn voordeel te gebruiken. Of om negatieve situaties waar ik gevoelsmatig geen controle over had om te zetten naar hetgeen dat wel voor mij werkt.

Misschien ben jij net als ik iemand die graag zoveel mogelijk wil leren, voelen, beleven, meemaken en ontdekken. Nieuwsgierig is naar wat jou kan helpen en wat er nog meer is. (Want wat de ene keer steun of inzichten kan geven, zal voor jouw volgende uitdaging misschien helemaal niet werken) En wanneer jij naast jezelf ook anderen wilt helpen is het fijn om je eerst zo breed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Hierin kun je misschien achterhalen waar jouw passie ligt en eventueel zelfs van daaruit een specialisme kiezen. Als trainer/coach zie ik mijzelf als ruimdenkend, laagdrempelig, open, humoristisch, ik heb een hoog empathisch vermogen en ben oplossings- en doelgericht. Wat ik jou heel graag wil bieden is mijn hulp in de opbouw van een ruime basis in NLP.

Wat heb ik gedaan tot nu toe;

Ik heb vele banen en functies gehad, zowel nationaal als internationaal. Ik was werknemer, manager en zelfstandig ondernemer.

Mijn ervaring als coach heb ik voornamelijk bij PostNL pakketten & logistiek opgedaan. Hier coachte ik zo’n 30 mensen per week in alles waar ik zelf ook ooit tegenaan gelopen ben. Bijvoorbeeld door mensen te helpen weer de mens in de collega te zien (door zelfreflectie) waardoor er weer wat meer inlevingsvermogen ontstond. Of dat aandacht vaak de sleutel is die zelden gebruikt wordt en hoe je dat toch voor elkaar krijgt. Dat een manager een lastige medewerker weer gaat zien als een betrokken medewerker die meedenkt. En dat nee ook een antwoord is.

Naast het coachen heb ik ook trainingen gegeven in communicatie en samenwerking gebaseerd op vertrouwen. Hierin kwam mijn ervaring uit de hippische wereld, waarin ik bijna 18 jaar heb lesgegeven, enorm van pas. Ik ben daarnaast de Train de trainers opleiding gaan doen om de trainingen te kunnen professionaliseren waarin het mij voornamelijk ging om het zelf schrijven van trainingen. Uiteindelijk heb ik drie trainingen geschreven en binnen PostNL  landelijk uitgerold.

Dit project dat 2 jaar heeft geduurd was voor mij een ongelofelijke mooie kans. Ik was namelijk nooit van plan om te coachen. Maar dit klopte zo met waar mijn hart ligt. Het voedde de leraar en tegelijkertijd de leerling in mij.

Dit is ook de reden waarom ik in plaats van een jaaropleiding Voice-Dialogue het jaarprogramma 365 Dagen Succesvol ben gaan doen. Dit gaf mij de kans mij te omringen met enorm veel coaches, te kijken naar een succesvolle formule en tegelijkertijd mijzelf weer verder uit te dagen qua ontwikkeling. Uiteindelijk heeft het mij het inzicht gegeven dat ik NLP trainer wil zijn.

Begin 2018 koos ik voor de opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling (TCC). Hierin ga ik volgend jaar de Master TCC doen. Maar de trainer in mij begint al dit jaar. En wat heb ik er ongelofelijk veel zin in !