5 vooronderstellingen waardoor je beter gaat coachen

Geen mens is het zelfde en wanneer je mensen begeleidt kom je daar ook snel achter. De ene angst voor hoogten is niet de andere angst hoogten. Iedere mens heeft problemen, met andere oorzaken en weer andere reacties.

Vanuit de gedachte dat iedereen zijn of haar eigen werkelijkheid creëert, zijn de vooronderstellingen een aantal aannames over ‘de werkelijkheid’, de menselijke ervaring, communicatie en verandering.

Om je te ondersteunen om om te gaan met de diversiteit van mensen kun je gebruikmaken van verschillende vooronderstellingen, waardoor je met een open houding naar mensen leert kijken.

Zoals het woord ‘vooronderstellingen’ al aangeeft, vooronderstellen we dat ze waar zijn. De vooronderstellingen zijn een grote richtinggevende kracht voor het menselijk gedrag. In het veranderen van ons gedrag zal in het veranderen van onze eigen overtuigingen een belangrijke sleutel liggen.

In dit blog beschrijf ik 5 vooronderstellingen, maar je kunt je voorstellen dat er veel meer zijn.

 It is your mind, that creates this world “

  – The Buddha –

1.   Respect voor andermans model van de wereld

Respect voor het wereldmodel (MOW) van de ander vraagt om een flexibiliteit in het waarnemen. Wanneer je werkelijk naar een ander kunt kijken met volledig respect voor zijn of haar MOW, dan begrijp je waarom de ander doet wat hij of zij doet.

Gedrag is iets wat we vaak bestempelen als goed of slecht, maar dat zegt totaal niets over de persoon zelf. Wat iemand in gedrag laat zien, is een optelsom van zijn of haar verleden. Door respect te hebben voor iemands MOW, zul je bereid zijn deze te verkennen en te leren begrijpen.

2.    De kaart is niet het gebied

De woorden die we gebruiken zijn niet de gebeurtenis of zaak die ze weergeven.

Ieder mens betreedt de wereld vanuit zijn model van de wereld (MOW). Dat betekent dat we geen objectieve realiteit kunnen ervaren en weergeven. Onze reactie als mens is altijd gebaseerd op ons MOW, voor ons model hebben we een uitgebreide kaart. Maar de kaart is niet hetzelfde als het gebied.

Denk maar eens aan een schatkaart met een rood kruisje waar de schat ligt. In werkelijkheid zit er onder het kruisje papier en inkt. De echte schat ligt in de werkelijkheid en niet op de kaart.

De kaart staat symbool voor onze filters, overtuigingen, waarden, normen, ervaringen, e.d.. Deze aanname zorgt ervoor dat je bewuster wordt van jouw kaart en je bereid bent om de kaart van een ander te onderzoeken.

In die kaart liggen namelijk de oplossingen voor de problemen van jezelf en die van ander(en).

3.    Lichaam en geest beïnvloeden elkaar

Lichaam en geest zijn een cybernetische eenheid en beïnvloeden elkaar. Wanneer je bepaalde gedachten hebt, zijn deze waarneembaar als energieveranderingen in het lichaam.

Weer andere gedachten geven weer andere energieverschuivingen. Ook andersom zijn met scans in de hersenen waar te nemen wanneer er in het lichaam verschuivingen plaatsvinden. Beiden beïnvloeden elkaar.

Hieruit voortvloeiend kun je concluderen dat veel fysieke klachten mogelijk een psychische basis hebben, maar dat fysieke klachten ook voor psychische klachten kunnen zorgen.

Deze vooronderstelling zorgt ervoor dat je de mens als een geheel gaat zien, waardoor meer integraal gewerkt kan worden.

4.  Iedereen heeft alle hulpbronnen in zich

Iedereen heeft alles in zich om zijn problemen op te lossen en gewenste resultaten te behalen. Dat betekent dat je als coach de vaardigheden dient te ontwikkelen om deze hulpbronnen te ontdekken, in te zetten en de ander deze te laten gebruiken.

5.   Elk gedrag heeft een positieve intentie

Ieder gedrag, hoe negatief deze ook wordt bestempeld, heeft altijd een positieve intentie voor die persoon. In de basis van het gedrag wordt op een onbewust niveau een bepaald doel nagestreefd.

Dit kunnen soms geheel oude patronen zijn die ergens in de vroege jeugd zijn ontstaan, die nu – bij een volwassene – niet meer nodig zijn. Door respect te hebben voor het gedrag en de positieve intentie te achterhalen, is het mogelijk om het meest destructieve gedrag te veranderen.

Dit vraagt uiteraard om flexibiliteit in jouw visie als coach.

Wordt een oen!

Neem deze vooronderstellingen mee in je houding naar je coachee, maar ook naar de mensen om je heen. Je gaat op deze manier anders kijken en veel meer zien. Je wordt dan meer een OEN. Open, Eerlijk en Nieuwsgierig!

Natuurlijk zijn er meer ondersteunende vooronderstellingen. Welke vooronderstellingen heb jij aangenomen die jou helpen bij het begeleiden van mensen?

Laat gerust je reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.